Mit találsz itt?

Egy amatőr játékos gondolatait a Xbox360 játékokról.

Utolsó kommentek

Prince of Persia - gyönyörű unalom

2009.07.31. 17:00 | Terrance | Szólj hozzá!

Címkék: xbox360 prince of persia

Ismét egy ismertebb cím és ismét írok néhány gondolatot. Mi mást is tehetnék: kipróbáltam, van róla véleményem.

A klasszikus 1989-es eredetivel és folytatásával játszottam mindössze az őskorban. A Sands of Time, Warrior Within és a Two Thrones kimaradtak az életemből és most ezzel a játékkal tértem vissza Perzsiába.

Habár a játéknak történetileg semmi köze az eredetihez, mégis hasonló a hangulata, azonnal beszippantott. A grafika gyönyörű, kicsit képregényszerű, a helyszínek magasabb pontjaira felmászva lenyűgöző kilátás fogad. A sztori és különösen az ahhoz kapcsolódó párbeszédek is frankón kidolgozottak. Egy rövid játszadozás után nagyon jó véleménnyel voltam az egészről.

Azonban 4-5 óra után kiütközik 2 db méretes hiba. Először is monoton a játékmenet és könnyen unalmassá tud válni az ugribugri. Négy főellenséggel kell megküzdeni, mindegyikkel ötször, majd a felszabadított birodalmaikban fénylő golyókat felszedegetni. Ez így még nem volna akkora baj, viszont ezek a területek szinte teljesen lineárisak és ami első pillantásra egy hatalmas szabad világnak tűnik, ott valójában 2 irányba mehetünk: előre és hátra. Tényleg maximum 3-4 oldalág vagy hurok tarkítja a “pályákat“ és oda tudnak trükkösen eldugni 1-1 fénygolyót.

A második hiba talán még durvább: a herceg saját magát irányítja. Lélegzetelállító trükköket csinál: a falon / plafonon mászik (nekem ez kicsit sok volt), fantasztikusan kivitelezett ugrásokat hajt végre, de mindezt 2 gomb lenyomásával érjük el. Az időzítést se tudjuk elrontani, ha közeledünk egy tereptárgyhoz vagy akadályhoz legalább 1 másodperces hibahatáron belül elfogadja a program a gombnyomást.

1989-ben a hasonló stílus 2 dimenzióban forradalmi volt, igaz ott életveszély volt minden lépés. Most hátradőlhetünk és az (A) illetve (B) gomb ütemes nyomkodásával minden megoldódik.

Azt hiszem ez 2009-ben nagyon kevés (igaz 2008-as játék, akkor is az volt). Mégis a grafika elviszi a hátán a produkciót, én kb a 3/4-nél tartok és végigviszem. De aki adrenalinbombára vágyik, nem rakja vissza a korongot a gépbe az első néhány óra játék után és abszolút megértem. Mindezek miatt:

Pontszámom: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://recreationgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr821279930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása