Mit találsz itt?

Egy amatőr játékos gondolatait a Xbox360 játékokról.

Utolsó kommentek

The Darkness - Szompolygász a szötétben

2008.05.23. 12:29 | Terrance | Szólj hozzá!

Na vissza a hardcore konzol frontra. A Setétség című remekben az olasz maffia egy fiatal bérgyilkosát irányíthatjuk. Éppen egy balul elsült akció után csöppenünk egy száguldó autóba, majd egy rivális ír gang emberét kellene elintéznünk, amikor beüt a krach és kiderül, hogy kegyvesztettek lettünk, veszélyben az életünk. Innentől menekülés az osztályrészünk. A rendőrség és természetesen a maffia is a nyomunkban lesz, közben pedig szép lassan fény derül arra is, hogy emberünk - Jackie Estacado - a Sötétség kiválasztottja. Ilyenformán különféle képességek birtokába jut, amelyeket a sötétbe vagy legalábbis az árnyékba húzódva tud használni. A sötétség adományaként csápokat növeszt melyekkel hadonászhat, fekete lyukba szippanthatja ellenségeit és gonosz kis manókat - darklingokat - idézhet meg, akik elvégzik a piszkos munkát, ha szükséges.

Ennyit dióhéjban a történetről, szerintem lebilincselő. Szépen megrajzolták a játékot, a new york-i metróállomások nagyon hangulatosak. Sőt az első világháború poklába is belecsöppenünk, az szintén elég jól sikerült. Van még egy jópofa apróság, amit eddig nem tapasztaltam: Több helyütt TV készüléket találunk, és kapcsolgathatjuk a különböző csatornákra, ugyan nem néztem végig egy filmet vagy videoklippet se, de elképzelhető hogy végig lemennek. Összességében egy szimpatikus FPS-ről van szó, nem korszakalkotó, 3-4 nap alatt ki is játszható, ennyi időre mindenképp jó szórakozás.

A második otthonunk, a metró:


Még egy gondolat: A  játékkal kapcsolatban ellent kell mondanom magamnak. Korábban, a Condemned kapcsán, hibaként felhoztam, hogy nekem túl lineárisak voltak a pályák és a játékmenet. (Persze belátom, hogy egy horror játéknál logikus, hogy előre belőtt módon toppanjanak elénk a vérfagyasztó ellenségek, nekem mégse tetszett emiatt.) Nos a Darkness-ben sem nagyon van választásunk, az utunk előre elrendelt, habár itt vannak mellék-küldetések és a térképeken minimálisan útelágazódások. Nincs mentségem az ellentmondásra, itt ezzel nem volt időm foglalkozni, lekötött a játék.

Pontszám: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://recreationgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr53483830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása