Mit találsz itt?

Egy amatőr játékos gondolatait a Xbox360 játékokról.

Utolsó kommentek

Call of Juarez - skizofrén vadnyugati kaland

2008.06.02. 16:33 | Terrance | 1 komment

Címkék: xbox360 call of juarez

Billy félig mexikói - félig indián. Nem a legjobb kombó Amerikában, még a régi vadnyugaton sem. A Call of Juarez című darabban ezzel a sráccal kezdünk. Már a játék elején kiderül, hogy nincs könnyű dolgunk vele, mindenki megpróbál belénk rúgni egyet. Az első pályák egyikén még a meglepően barátságos prosti szeretetét se fogadhatjuk. Miután elénk térdel, azonnal reánk töri az ajtót a kopasz védelmezője. Node nem akarom a sztorit lelőni, mert ez egy tipikus egyszer végigjátszandó játék, amit ha valaki megszerez, akkor legalább a történet tartogasson meglepetéseket. Nekem a táj és a játék hangulata nagyon tetszett, igazi felüdülés volt számomra a vadnyugati helyszín, a sziklás, sivatagos táj és a forróságtól remegő levegő. Sajnos néhány óra játék után rájöttem, hogy ennyiben ki is merül a játék varázsa.

A pályák egyetlen megoldási lehetősége és az ide-oda ugrándozó történetvezetés nekem nem jött be. Ugyanis a játékban az a csavar, hogy két karaktert irányítunk. Csakhogy ők nem egy oldalon állnak.  Az egyik pályán Billy-vel a számkivetett kamasszal, a következőn a másik szereplővel, a srácot kitartóan üldöző Ray tiszteletessel, kellett keresztül vergődni. Hát kérem én így nem tudom beleélni magam a játékba! Főleg mivel tudtam, hogy szegény félvér kölök ártatlan, a tiszteletes meg egy óriási farok.  Egy olyan játékot, aminek a sztori lehetne az erőssége, hiba így megcsinálni. (Szerintem). Lehet hogy az is hiba, hogy úgy alkotok véleményt, hogy nem játszottam végig a játékot. De engedtem a GTA IV csábításának, azt meg nem lehet letenni.

Egyébként mér’ nem csinálnak egy vadnyugati RPG-t? Most fogalmazódott meg bennem a gondolat. Mekkora ötlet! Hátba is veregetem magam. Képzeljünk el egy Oblivion méretű világot. Lehetne választani a kasztok közül: nemes (vagy gyarló) indián harcos, mexikói hombre, északi jenki zsoldos vagy koszos déli csavargó. Esetleg frissen felszabadított vagy menekülő fekete ex-rabszolga. (Akkor lenne csak igazán nehéz dolgunk.) Rengeteg küldetést lehetne beleszőni a játékba: sheriff, fejvadász, vonatrabló bandita, testőr vagy mittudomén. Hiszen mi is a vadnyugat, nekünk a 21. században? Egy törvények nélküli fantáziavilág. Az RPG műfaj melegágya.

Szóval összességében kellemes kikapcsolódást tud nyújtani a játék ideig-óráig, de nem egy örökérvényű darab. Azt mondom:

Pontszám: 6.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://recreationgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr24499665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b3d 2008.08.06. 15:02:30

Szerintem ez egy nagyszerű játék...főleg a történeti szál ami erős benne, a 2 szereplő, a 2 játékstílus, maga a vadnyugati környezet, indiánok, farkasok, csörgőkigyók, az alapsztori, miszerint gyilkosnak tartja saját unokaöccsét a tiszteletes, és utánaered, az is nagyon királ,y grafikai és hangbeli kuriózum pár hiányosságtól eltekintve...
süti beállítások módosítása