Mit találsz itt?

Egy amatőr játékos gondolatait a Xbox360 játékokról.

Utolsó kommentek

Crackdown - Zúzd le a maffiát!

2008.05.20. 11:32 | Terrance | Szólj hozzá!

Címkék: xbox360 crackdown

Egy újabb zseniális játékról írnék az alábbiakban. A Crackdown-t a RockStar fejlesztő csapatból (GTA széria) kivált David Jones álmodta meg, akinek állítólag nem tetszett, hogy a GTA játékokban a város egyes részei a játék elején le vannak zárva. Ő egy teljesen szabadon bejárható világot képzelt el.

Másfél éve szereztem be az Xbox360 masinámat és mivel csak 1-2 játékom volt, ezért nézegettem a letölthető demókat. Ez akkor egy elég friss cím volt, lehúztam. 30 perc játékot engedett a demo, körülbelül 5-6 alkalommal csináltam meg. Teljesen elvarázsolt.

A játékban egy génmanipulált szuperügynököt irányítunk, akinek a feladata a városban eluralkodott bandák likvidálása. A génmanipulált azt jelenti, hogy ügynökünk már kezdéskor könnyedén felkap és eldob egy személyautót, 3 méter magasra ugrik és túlél 3-4 emeletnyi zuhanást sőt azt is ha beleeresztenek egy tárat. Ennek megfelelően a likvidálás egy az egy ellen nem jelent gondot, de a bandák persze nem 1-1 katonájukat küldik ránk. Ahogy gyilkoljuk a rosszarcú gengsztereket, folyamatosan fejlődnek a képességeink (mint minden játékban) és a teljesen feltápolt ügynökünk már kamionokat hajigál nagy távolságra, 2-3 emeletnyi magasságba szökell, a kézigránátjától pedig egy fél kerület lángba borul. Nekem egyedül az autóvezetési skillem nem érte el a játék végére a maximumot, mivel sokkal jobb móka szuperhősként ugrálni a háztetőkön és onnan betoppanni a gang közepébe. (Egész későn jöttem rá, hogy egy ugrás végén a (B) gombbal az ügynök egy nagyot toppant, kisebb földrengést idéz elő, a közelben álló emberek pedig szanaszét repülnek. Ezt imádtam csinálni.)

A helyszín, Pacific City:


A város 4 szigetből áll, amelyet 3 banda ural. Egy latin-amerikai, egy orosz és egy távol-keleti bagázs. Teljesen rank van bízva hogy milyen sorrendben kezdjük el likvidálni őket, de ajánlatos betartani az erősorrendet, mert kezdő ügynökünket a Shai-Gen (a távol-keletiek) katonái percek alatt lekaszabolják. A város és a karakterek nagyon szépen, képregényszerűen megrajzoltak. A magasabb házak tetejéről lenyűgőző a kilátás. A főküldetés mellett (ami nem egy szigorú történetvezetésű sztori, hanem laza gyilkolás és pusztítás) több időfutam is teljesíthető. Ezek háztetőről-háztetőre ugrálós és autóversenyek.

A co-op multiplayer részt csak egyszer próbáltam, pedig szintén nagy élmény együtt zúzni. De még megvan a játék, ha valakinek kell majd egy kis segítség egy szuperhőstől, az ügynököm harcra kész.

Ügynököm balhét szimatol:


Szóval nagyon jól el lehet szórakozni a játékkal, aki nem próbálta, annak erősen ajánlom. Ma már potom pénzért be lehet szerezni.

Pontszám: 9/10


 

A bejegyzés trackback címe:

https://recreationgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr93478246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása